NAŠ STRELCI UGNALI PREKMURCE

Naši strelci v prvem kroguBILTEN - Strelci bi morali prvi krog strelske lige ZPS odstreljati že v začetku lanskega decembra, pa jim je tekmovanje preprečilo močno sneženje. In tako je prestavljen krog, ki so ga strelci posvetili prazniku Občine Dobrepolje, 6. januarja 2017 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in sodelovanjem Strelskega društva Bukovec, ponovno pripravilo naše društvo. Strelci so ligaško tekmovanje začeli na strelišču

v Jakličevem domu na Vidmu vodila pa sta ga sodnika Janez in Jože Kaplan.
Tekmovanje so odprli bližnji strelci organizatorja, za njimi nekoliko bolj oddaljeni Gorenjci in Štajerci, nazadnje pa še Primorci in Prekmurci. Nastopilo je le 16 strelcev, ki so tekmovali s serijskimi zračnimi puškami. Izostale so ekipe DP Novo mesto, DP Nova Gorica in DP Maribor.
Pokal občine za ekipno prvo mestoV ekipni konkurenci je prvo mesto nekoliko presenetljivo osvojila ekipa našega društva (1.054), ki je prvič premagala prekmurske strelce in ekipo DP Murska Sobota le za dva kroga (1.052) potisnila na drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstila DP Koper (1.001), na četrto pa DP Celje (945).
V posamični konkurenci v skupini SH1 kjer strelci streljajo brez naslona je bil najuspešnejši strelec Srečko Petkovšek - DPKP (352), na drugo in tretje mesto pa sta se zavihtela naša strelca Robert Žerovnik (343) in Štefan Glavan (327).
Težje gibalno ovirani strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom v skupini SH2. Najboljši rezultat je dosegel Leon Jurkovič – DPMS (367), drugi je bil Franc Baum – DPMS (362), tretji pa Mladen Fabjan – DPKP (344).
Med strelci je nastopila tudi paraolimpijka Veselka Pevec, ki je s 369 krogi ugnala celotno moško konkurenco, z zračno pištolo pa tekmoval Robert Žerovnik in dosegel 212 krogov.
Športnike so nagovorili: športni referent Robert Žerovnik in predsednica našega društva Mirjam Kanalec ter župan Janez Pavlin, ki je najboljšim ekipam in najboljšim posameznikom podelil pokale in knjižne nagrade Občine Dobrepolje.