Vlak ima izvelečno stopnicoKar 12 let je trajala prenova 49 kilometrov dolge železniške proge med Grosupljem in Kočevjem, zanjo pa so porabili skoraj milijon evrov. No, po 50 letih je 3. januarja 2021 po prenovljeni progi ponovno zapeljal potniški vlak, ki omogoča udobno vožnjo tudi gibalno oviranim potnikom. Sodobni poljski vlak Stadler ima izvlečno stopnico, ki potnikom na invalidskih vozičkih omogoča povsem raven in varen vstop in izstop. Na vlakih so invalidom na vozičkih prilagojene tudi sanitarije in seveda tudi peroni na železniških postajah.
Notranjost vlaka je udobna in opremljena s sodobno informacijsko komunikacijsko tehnologijo (brezžični WI-FI in priključki za polnjenje mobilnih naprav).
VIDEO

92039456