LIKOVNA DELAVNICA S TINO

vrtec3FOTOGRAFIJE - Karvrtec4 dolg naslov je, da pridemo do tiste skupine malčkov, ki so sodelovali na likovni delavnici z našo slikarko Tino Pavlovič. To je bežigrajski vrtec MLADI ROD, enota Kostanjčkov vrtec, skupina Ježki. Kakor koli že, v atrij naše članice Ane na Neubergerjevi 21 v Ljubljani sta vzgojiteljici Majda Stergar - Hauptman in Barbara Vrbinc pripeljali 18 malčkov, ki so skupaj za našo slikarko Tino ustvarjali umetnije na temo »Najboljši voznik varen in varčen« iz prometne varnosti.

Malčki so se posedli ali počepnili po površinah atrija in risali in risali. Če jim je zmanjkalo navdiha, so skočili do Tine in pogledali kaj ona slika na platno. Ob tem naj povemo, da je Tina Pavlovič ena izmed štipendistk Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. No, nekateri malčki so ob navodilih Tine tudi praktično poskusili kako nastaja slika, če namesto z roko slikarski čopič držiš z usti. Nastale »umetnije« so razstavil po travi in nastala je prav zanimiva skupinska razstava.