NAŠA KEGLJAŠKA EKIPA PONOVNO NAJBOLJŠA

kegljanje-kp1FOTOGRAFIJE - Društvokegljanje-kp2 paraplegikov Istre in Krasa je 5. junija 2010 v športni hali Bonfika v Kopru pripravilo medregijsko tekmovanje v kegljanju. Kegljačice in kegljači iz osmih pokrajinskih društev (manjkali so kegljači DP jugozahodne Štajerske) so se v ekipni konkurenci pomerili na štiristeznem kegljišču. Ekipo so sestavljali štirje kegljači, vendar nekatera društva niso imela kompletnih ekip. Tekmovalci so imeli na voljo 60 metov.

Prvo mesto in s tem zmagovalni pokal je osvojila naša ekipa (Ivaniševič, Rupnik, Jesenšek, Tabak), druga je bila ekipa DP Prekmurja in Prlekije, tretja pa ekipa DP severne Štajerske. Med posamezniki je v skupni konkurenci zmagal Željko Geci (DPIK), drugi je bil naš kegljač Viktor Rupnik, tretji pa Miran Jernejšek (MB).

Zmagovalne ekipe so prejele pokale, zmagovalci v posamični konkurenci pa kolajne.