Slovo od starega letaFOTOGRAFIJE - Praznični dnevi v veselem decembru so tu, staro leto se poslavlja. Člani, svojci, sodelavci in prijatelji Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine smo nekoliko pohiteli in se že 21. decembra polnoštevilno zbrali v restavraciji Hotela in Casina Kongo v Grosupljem, da bi se od leta, ki se izteka dostojno poslovili. Tudi tokrat smo za pomoč poprosili sosedna društva in sorodne invalidske organizacije, da so naše člane, ki nimajo prevozov, s svojimi kombiji pripeljali na to tradicionalno silvestrovanje.
Pozdravil nas je župan Zoran JankovićOkrašena restavracija, bleščice, mežikajoče lučke in nasmejani obrazi - so vabili v veselo razpoloženje. Vanj nas je z lepimi željami povabil predsednik društva Gregor Gračner. Ob tej priložnosti se je zahvalil trem našim osebnim asistentkam, ki smo jih v letošnjem letu žal, morali odpustiti. Njihovo odsotnost bodo še posebej občutili tisti naši člani, ki so tovrstne pomoči tudi najbolj potrebni.
Imeli smo tudi kratko predstavitev projekta Invalid za invalida. Videli smo voziček Progeo, ki ga že lahko dobite in novo sedežno blazino Amovida, ki je uvrščena med zelo zahtevne sedežne blazine in jo predpiše zdravnik specialist. Predstavil jo je Aleksander Čerče – Corpo d.o.o.
Zažigal je band BalotNato pa smo se prepustili zabavnim trenutkom, ki jih je posebej za to priložnost s sodelavci pripravila Mojca Burger. Brez bogatega srečelova v katerem je vsaka srečka prinesla dobitek, tudi tokrat ni šlo. Še posebej, ker sta k nakupu vabila kar dva glavna dobitka. Vikend paket v Zdravilišču Laško in sedemdnevno bivanje v hišicah Čatež. Seveda je bilo še veliko praktičnih in vrednih nagrad. Prvega glavnega dobitka se je razveselil Damjan Rogelj, dobitnika drugega pa nam ni uspelo odkriti.
Bingo je dobil JaskoVmes nas je zabaval band Balot s pisano zasedbo inštrumentov – dve kitari, mandolina, violina, bas, bobni, trije vokali. Z rock in hippie glasbo šestdesetih in sedemdesetih let so resnično zažigali. Enourni koncert so nam poklonili.
Tudi zanimiv in vznemirljiv Bingo, ki vedno stopnjuje pričakovanje, smo pripravili. Zmagovalno kombinacijo je imel Jasmin Sabljakovič in dobil celoten izkupiček prodanih lističev. To je zneslo 120 evrčkov, ki bodo kar prav prišli v prednovoletnih nakupih. Tudi tokrat pa nam je že kar po tradiciji veliko lepega in veliko razumevanja v novem letu zaželel župan MOL Zoran Janković.
Nekateri udeleženci so izkoristili priložnost in srečo poskusili v Casinu eno nadstropje nižje, drugi pa zaplesali ob poskočnih vižah, ki sta jih v večernih urah vrtela Slavko in Marino.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook