DESETO MEDNARODNO WAKEBOARD TEKMOVANJE

Wakeboard na KrkuCABLE KRK - V Punatu na otoku Krk je Wakeboard centar Cable Krk od 26. do 31. junija 2014 pripravil deseto - jubilejno mednarodno wakebord tekmovanje. V letošnjem letu se je tega zanimivega kampa poleg Francozov, Madžarov in domačinov udeležilo tudi deset članov pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije in se poskusilo v tej dokaj zahtevni športni panogi. In med njimi tudi nekaj članov našega društva.

Zahteven skok za paraplegikaWakeboard je še najbolj podoben deskanju na snegu oz. monoskiju, vendar ga smučar na vodi veliko težje osvoji. Še posebej je zahteven start. Ogromno poskusov je potrebnih, da se začetnik končno obdrži na vodi. Nato pa trening in trening, da osvoji zavoje, skoke in druge like, ki jih ocenjujejo na tekmovanju.
Udeležba na kampu s šolo učenja je bila brezplačna, udeleženci so krili le hotelske stroške bivanja. No, Zveza paraplegikov je vsakemu našemu udeležencu krila stroške ene nočitve. Prvi dnevi so bili namenjeni učenju, naslednji treningu, zadnji dan pa tekmovanju. Wakeborderja na Punatu vleče posebej zato prirejen sistem žičnic tako imenovan cable.
Tako kot druga leta so organizatorji tudi letošnji kamp odlično pripravili in popestrili z zabavnim spremljevalnim programom, podrobne vtise in izkušnje pa bo verjetno pripravil kdo izmed naših udeležencev.