ROČNI KOLESARJI NA MARATONU FRANJA

Pred štartomKljub visokim temperaturam so se ročni kolesarji KK Tušmobila Zveze paraplegikov udeležili 97km dolgega malega maratona Franja. Ročni kolesarji v sestavi Matej Lednik, Marko Doberšek, David Razboršek, Žiga Breznik, Marko Sever, Edo Ješe in Primož Jeralič so dokazali, da so v odlični formi in da so ure treningov in tisoči kilometri pod trenerskim vodstvom Alekseja Dolinška še kako prišle prav v tako ekstremnih vremenskih razmerah.

Med 1.710 kolesarji na malem maratonuZmago si je na 97km privozil v zadnjih metrih Marko Doberšek pred Markom Severjem. Primož Jeralič je po počeni gumi na 83 km celotnega maratona izgubil tretje mesto, kamor se je nato zavihtel David Razboršek. Našim ročnim kolesarjem je potrebno čestitati saj so se enakovredno kosali z drugimi kolesarji, ki se niso mogli načuditi njihovi fizični kondiciji.
Pot jih je bodila po trasi - Ljubljana - Dobrova - Horjul - Vrzdenec - Lucine - Gorenja Vas - Škofja Loka - Vodice - Tacen – Ljubljana.