SLOVENIJA OSTAJA V SKUPINI B

Slovenija ostaja v skupini BV Brnu na Češkem je od 9. do 17 junija potekalo Evropsko prvenstvo v košarki na vozičkih v skupini B. Slovenske barve so pod vodstvom selektorja Gregorja Vodenika in pomočnika Žige Kobaševiča branili: Tone Zakrajšek, Gregor Gračner, Slobodan Banjac (igralci našega društva), Milan Slapničar, Janez Učakar, Enis Musić, Simon Gračnar, Jovita Jeglič, Robi Radič in Danilo Kamenik. Na prvenstvu je sodi tudi slovenski sodnik Mitja Dečman.

Slovenska reprezentanca je na evropskem prvenstvu s tekmo proti Hrvaški zaključila tekmovanje (40:62). Selektor Gregor Vodenik je ponudil priložnost vsem igralcem, ki so do tedaj igrali manj. No, Slovenija je v predzadnji tekmi premagala Grčijo (56:40) in si zagotovila mesto v skupini B. V tej tekmi so naši v tretji četrtini igrali slabo, vendar so se pobrali in v zadnjem delu tekme zaigrali tako kot znajo.Na prvenstvu jo je prvi nasprotnik Izrael porazil z rezultatom 61:34. Slovenski košarkarji so se Izraelcem upirali do začetka drugega polčasa (25:24), nato pa so jim pošle moči. Preveč je bilo tudi izgubljenih žog.Na drugi tekmi so jo z rezultatom 68:48 premagali naši severni sosedje Avstrijci, ki so prikazali veliko boljšo igro.Slovenija pa je izgubila tudi tretjo tekmo. Premoč je morala priznati tudi češki ekipi, ki jo je premagala z rezultatom 57:46. S Čehi so se enakovredno kosali le v prvi in zadnji četrtini.Slovenija je na zadnjem evropskem prvenstvu 2012 v Laškem osvojila šesto mesto.