TEŽAVE Z UROTRAKTOM

Predavanje o težavah z urotraktomDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je 26. novembra 2014 v društvenih prostorih pripravilo poučno in koristno predavanje na temo – Težave z urotraktom. Predaval je Uroš Fekonja, dr. med. specialist urolog, ki je najprej predstavil novoustanovljeno triažno ambulanto na UKC, se osredotočil na najpogostejše probleme z urotraktom pri paraplegikih in tetraplegikih in predavanje zaključil s preventivnim ravnanjem, da do tovrstnih težav ne bi prišlo.

Članice in člani na predavanjuO novoustanovljeni triažni ambulanti smo na spletnih straneh društev in Zveze ter v Paraplegiku že veliko pisali zato so naši člani o njej dobro seznanjeni. Predavatelj je več časa namenil problematiki urotrakta po poškodbi hrbtenjače. Še posebej mehurju in ledvicam. Govoril je o PASM neoperativnem zdravljenju, PASM minimalnem invazivnem zdravljenju, PASM operativnem zdravljenju, spolnosti, uroloških kontrolah in različnih faktorjih, ki vplivajo na zdravljenje in preprečevanje uroloških težav.
Po končanem predavanju so naše članice in člani urologu postavili različna vprašanja in seveda dobili odgovore iz prve roke. Vsekakor pa bi po nasvetu urologa vsaj enkrat letno morali opraviti preventivni pregled in izkoristiti veliko pridobitev, ki smo jo dobili s triažno ambulanto. Po živahni razpravi smo ponovno prišli do ugotovitve, da je intermitentna kateterizacija najbolj primerna za praznjenje mehurja. Na predavanju so naše članice in člani dobili vrsto koristnih informacij.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook