ŽELJKO VERTELJ RAZSTAVLJA V HAGNU

Ob otvoritvi razstaveZavod ARS VIVA je v sodelovanju z Galerijo Atrium Stadbad v Hagnu v Nemčiji odprl likovno razstavo, ki bo na ogled do 4. junija 2015. Na veliki pregledni razstavi skupaj z Benjaminom Žnidaršičem razstavlja tudi naš slikar Željko Vertelj.

Razstava v Galeriji Atrium – Altes Stadtbad je organizirana na pobudo zavoda ARS VIVA ter Bernda in Ingrid Wittschinski, ki sta organizirala postavitev in otvoritev razstave. Naslov razstave »Sporočilo v barvah na platno« (Farbige Botschaften auf Leinwand) je simbolno povzeto kot sporočilo posebnega načina slikanja, saj se slikarji predstavljajo v okolju, kjer slikarstva težje gibalno oviranih invalidov še ne poznajo dovolj.
Slikar Željko VertelOb tej razstavi je izšla tudi trijezična brošura, ki predstavlja vsakega avtorja posebej. Pri izdaji brošure so sodelovali: Zveza paraplegikov Slovenije, Občina Loška dolina, Založba UNSU, VDMFK – Združenje slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, Društvo paraplegikov Istre in Krasa in Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine.
V Nemčiji je pri oglaševanju razstave pomagalo tudi slovensko veleposlaništvo v Berlinu. Slikarja sta se družila s slikarjem Berndom in Ingrid Wittschinski, sodelovala z mediji, pomagala pri postavitvi razstave in si ogledala mednarodno razstavo »Hundertwasser«v muzeju v Hagnu. Razstavo so odprli 17. aprila 2015 in predstavili slikanje z usti.