Predstavitev društvaDnevi ob izteku septembra (27. 28. 29.) so bili glede društvenega projekta preventive in osveščanja, res pestri.
V treh zaporednih dneh smo sodelovali kar na treh osnovnih šolah. 27. septembra smo bili na OŠ Rodica, kjer smo učencem in učiteljem poleg predavanja predstavili še namizni tenis in poligon z najpogostejšimi arhitekturnimi ovirami, v naslednjih dveh dneh

Srečanje z arhitekturnimi oviramipa smo gostovali na OŠ Venclja Perka. Prvi dan je bil namenjen učencem predmetne, drugi pa razredne stopnje. Vsak dan smo za njih pripravili po pet različnih delavnic, ki so jih obiskali v petih šolskih urah, skupno je sodelovalo preko 600 učencev.
Na šoli smo posneli tudi novi video, ki ga bomo lahko pošiljali na šole, ki še ne poznajo našega projekta. Z namenom ozaveščanja sta nas na šoli obiskala tudi novinarka iz Slovenske tiskovne agencije in novinar spletne strani Domzalec.si.Zakaj smo na invalidskem vozičku V soboto je skupina naših članov sodelovala še na OŠ Dob, kjer so imeli dan dejavnosti.
Skupno smo tako v treh dneh naš projekt predstavili okoli 800 učencem treh osnovnih šol, kar je prav gotovo svojevrsten rekord. Vse to pa seveda ne bi bilo možno brez vseh izvajalcev, članov našega društva. Zato se prav vsakemu posebej še enkrat zahvaljujem. BRAVO MI! Ob tem upamo, da smo pred nesrečo obvarovali vsaj enega otroka.
Projekt sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa.

Predstavitev namiznega tenisa Ovire nam še vedno grenijo življenje  Vse o društvu  Poligon z arhitekturnimi ovirami Tudi plešemo

 Učenci so spoznali življenje na invalidskem vozičku

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook