OBISKALI SMO UČENCE NA OSNOVNI ŠOLI KRKA

Med učenci na OŠ KrkaFOTOGRAFIJE - Na Osnovni šoli Krka smo 3. oktobra 2018 več kot sedemdesetim učencem predstavili projekt Različnost je zakon. Na treh delavnicah so našim predstavitvam prisluhnili učenci od prvega do četrtega razreda in njihove učiteljice.
Na prvi delavnici sta Rok in Jože s projekcijo fotografij predstavila kompleksno dejavnost društva in vzroke, ki so botrovali naši invalidnosti. Učenci so še posebej z velikim zanimanjem prisluhnili Rokovi in Jožetovi zgodbi, ki sta ju pripeljali na invalidski voziček.

Slikanje z usti ni enostavnoVprašanj kar ni bilo konca. Spoznali pa so tudi naše športne aktivnosti in življenje, ki ga živimo po poškodbi hrbtenjače.
Na drugi delavnici so na poligonu z različnimi klančinami in drugimi preprekami praktično preskusili s kakšnimi arhitekturnimi ovirami še vedno srečujemo, z vožnjo po umetni travi pa so spoznali kako težko je poganjati voziček po neravnem terenu. Napotke jim je dajal Lutfi, za varnost pa sta poskrbeli še Mateja in Alena.
Z velikim občudovanjem so na tretji delavnici opazovali našega slikarja Željka Vertlja, ki zaradi težke gibalne oviranosti slika z usti. Tudi sami so probali in kaj hitro uvideli, da je za ta način slikanja treba veliko volje, vaje in tudi nekaj talenta.
Na Krki so nas zelo lepo sprejeli in tudi mi smo prepričani, da smo upravičili poslanstvo našega programa.
Projekt sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa.