SKUPINSKA RAZSTAVA NAŠIH DVEH SLIKARJEV.

Razstavo je odprl podžupan Dejan CrnekFOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je 5. septembra 2019 v prostorih Info točke 65+ (MOL) pripravilo tradicionalno vsakoletno razstavo. Tokrat na skupinski razstavi s po sedmini svojimi novejšimi deli razstavljata naša slikarja Damjan Rogelj in Željko Vertelj, ki je tudi član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Odprtje razstave sta z recitali popestrile in obogatile: naša pesnica DarinkaSlanovec in recitatorka AnaFeržan, ki sta prebirali pesmi naših pesnikov – pokojne pesnice Marjetke Smrekar, Benjamin Žnidaršiča in Darinke Slanovec.

Mirjam Kanalec in Jaka RacmanPredsednica društva Mirjam Kanalec je predstavila osnovne dejavnosti društva, slikarja in njuna dela pa je v strnjeni likovni kritiki predstavil umetnostni zgodovinar JakaRacman. Omenil je, da je Damjan Rogelj na razstavi zastopan z motivno in slogovno raznorodnimi deli različnih ustvarjalnih stopenj in pristopov, ki nakazujejo področja vplivov bogate domače slikarske tradicije ter oblikovno-izrazne možnosti lastnih invencij. Željko Vertelj pa na razstavi v Čestitke Vertlju in Rogljuakrilni tehniki postavlja na ogled markantno serijo slik cvetlične motivike, ki jo v suverenih, gibkih, mehkih in pretočnih kretnjah barvno harmonične poletne uglašenosti vsebinsko poživljajo sijoči obrazi sončnic.
Ljubitelje likovne umetnosti je nagovoril podžupan MOL Dejan Crnek. Pripomnil je, da bo razstava dala dodano vrednost turistični podobi Ljubljane in zatem odprl razstavo. Pred odprtjem pa si jo je ogledal dudi župan Zoran Janković. Društvo je ob tej priložnosti izdalo tudi lično zloženko.
Razstava bo v prostorih Info točke, ki jo vsak dan obiščejo tudi številni tuji turisti, na ogled do 3. oktobra 2019.
Kulturni dogodek je sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook