VSESLOVENSKI FESTIVAL - LUPA – 2019

Slikanje z usti je predstavil slikar Željko VerteljFOTOGRAFIJE - Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) je 11. septembra 2019 pripravil že 18. vseslovenski Festival nevladnih organizacij LUPA. Tokrat so več kot 90 stojnic postavili v idiličnem predelu centra prestolnice na Bregu ob sami reki Ljubljanici, različna predavanja in delavnice pa so potekala tudi v kavarni Pritličje. Nastopi z glasbenimi, plesnimi, gledališkimi in drugimi točkami so se med 10. in 18. uro odvijali na prireditvenem prostoru ob vodnjaku na Novem trgu, prav nasproti stojnice našega društva.
Na stojnici smo se predstavili z različnimi publikacijami

Veliko se jih je hotelo pomeriti z Ljubišo GajičemPoligon z različnimi klančinami in preprekamiin drobnimi pripomočki, slikanje z usti je predstavil naš slikar Željko Vertelj, ki je tudi štipendist Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, številni mimoidoči pa so z našim igralcem na vozičku odigrali niz ali dva v namiznem tenisu. Imeli pa smo tudi prenosni poligon z različnimi ovirami, da so obiskovalci lahko spoznali s kakšnimi težavami se še vedno srečujemo.
Namen festivala je slovenski javnosti predstaviti, kako pester in razgiban je nevladni sektor ter kako pomembno družbeno vlogo ima.