OBISKALI SMO OSNOVNO ŠOLO ŠMARTNO PRI LITIJI

Naša ekipaVse o namiznem tenisuFOTOGRAFIJE - OŠ Šmartno pri Litiji smo obiskali že drugo leto zapored. Tokrat smo projekt »Različnost je zakon« predstavili 2. oktobra 2019. Program je trajal kar pet šolskih ur, saj so na šoli otrokom želeli ponuditi celovito predstavitev.
Poleg predstavitve poslanstva našega društva in vzrokov, ki so botrovali naši invalidnosti, so se učenci na poligonu srečali z arhitekturnimi ovirami, se preizkusili v slikanju z usti in tekmovali v namiznem tenisu in košarki na vozičkih. Tako je skoraj 150 učencev in tudi nekaj učiteljic prisluhnilo našim osebnim zgodbam in še mnogo drugim zanimivim stvarem, ki se tičejo naših poškodb. Opozorili smo jih predvsem na kaj naj bodo pozorni v prometu, pri skakanju v vodo na glavo, plezanju po drevesih in pri raznih športih, kjer tudi pride do nesreč. In tudi pri bližajočih se zimskih radostih, saj vemo, da nesreča nikoli ne počiva. Poleg Slavka, Andreja, Željka, Ljubiše in Roka, sta se ekipi pri predstavitvi košarke pridružila tudi domačina Jože in Boštjan, saj oba že dolgo let igrata košarko na vozičkih.
Program sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa.