Anton Bavec državni prvakBilten - Na moderniziranem strelišču v Ljubljani, ki nudi vse pogoje za strelska tekmovanja na najvišji ravni, je 5. julija 2020 v organizaciji Zveze ŠIS-SPK potekalo državno prvenstvo za najboljše parastrelce. Med njimi so tekmovali tudi strelci paraplegiki in tetraplegiki iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije in tudi naš najboljši strelec Anton Bavec, ki je v streljanju z zračno pištolo postal državni prvak. Nastopila je tudi strelka Vesna Novak iz Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske in osvojila bronasto odličje. Strelke in strelci so tekmovali s serijsko in standardno puško in zračno pištolo na razdalji 10 metrov.
V moški konkurenci je v skupini SH1 naslov državnega prvaka osvojil Franc Pinter – DP-MB (serijska in standardna puška), drugi je bil Franc Jožef – DP-MS (serijska in standardna puška), tretji pa Srečko Petkovšek – DP-KP (serijska puška).
Državno prvenstvo v streljanjuV skupini SH2, kjer težje gibalno ovirani strelci streljajo z naslonom je državni prvak v streljanju s standardno puško postal Franček Gorazd Tiršek – DP-CE, tretje mesto je osvojil Damjan Herček – DP-MB. V streljanju s serijsko puško je tretje mesto osvojil Slavko Dunaj – DP-MS.
Ekipno tekmovanje je potekalo samo v razredu SH2 s serijsko puško. Državni prvaki so postali člani DP Prekmurja in Prlekije (Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Venčeslav Bezjak).
Tekmovanje je vodil Žiga Kobaševič, za pravilni potek pa so skrbeli: glavna sodnica Elivira Valant, linijski sodniki Anton Majerle, Primož Hrovat in Tilen Valant, izračun rezultatov Igor Valant.