Zlomljena vrtnica

Smo sredi kopalne sezone, zato bi radi opozorili vse, ki v vodo skačejo na glavo, naj se prej prepričajo o njeni globini. Tudi kalna voda lahko pod površino skriva pasti, ki so lahko usodne. Lahko smo še tako dobri skakalci in vešči skokov na glavo, se med skokom lahko marsikaj zgodi (zdrs, val, oseka, veja v kalni vodi …) To je trenutek, ki za vedno spremeni življenje. Nam in našim svojcem! Tudi v našem društvu imamo člane, ki so si poškodovali hrbtenjačo pri skoku v vodo, zato v projektu »Različnost je zakon,« ki ga že vrsto let predstavljamo po izobraževalnih ustanovah, učence in dijake posebej opozarjamo na tovrstne hude poškodbe.
Pri ponesrečenem skoku v vodo, ko z glavo udarimo ob dno ali kakšno drugo oviro, si vedno poškodujem hrbtenjačo v vratnem delu. To povzroči tetraplegijo, najhujšo obliko naše invalidnosti, ko so poleg nog prizadete tudi roke. Z rokami pa v vsakdanjem življenju opravljamo »milijon« stvari.
Poglejte VIDEO in pomislite na posledice, prej ko se na glavo poženete v vodo.