Učenci so bili navdušeniV okviru promocijske akcije »Beremo skupaj« se je naša bralno recitatorska skupina ONA&ONE 2. oktobra 2020 na Osnovni šoli Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični, predstavila z literarnimi utrinki pesnice in pisateljice, učiteljice, prevajalke, tudi novinarke in publicistke Neže Maurer.
Pesmim recitatork -
Marjani Lavrin, Alenki Tratnjek, Ani Feržan in Mirjam Kanalec, je prisluhnilo 40 učencev devetega A in B razreda, življenje in bogato ustvarjalnost velike pesnice pa je  predstavila Marjana Lavrin.Nastopajoče Kulturni dogodek je obogatila še hčerka pesnice, klovnesa Eva Škofic Maurer, ki je zapela tri uglasbene pesmi in povedala nekaj besed o maminem in svojem življenju.
Dodamo naj, da so bili učenci izjemni poslušalci, ki so z velikim zanimanjem in navdušenjem prisluhnili kulturnemu doživetju, ki ga je naše društvo v sodelovanju s Ksenijo Medved iz Knjižnice Ivančna Gorica in Jelko Rojec, pomočnica ravnateljice OŠ Šentvid pri Stični pripravilo v spomin 90-letnice rojstva Neže Maurer.
Dogodek sta podprla Občina Ivančna Gorica in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

92039456