Kako se vozimo z invalidskimi vozičkiS programom »Različnost je zakon« smo 16. novembra 2021 obiskali OŠ Zagradec. Učence osmih in devetih razredov te dolenjske šole smo obiskali točno pred petimi leti, tokrat pa so izrazili željo, da obiščemo njihove pete razrede, ki se ravno v tem času pripravljajo na opravljanje izpita za kolo. Tako smo petemu A razredu pripravili predavanje, ki sta ga vodila Jože in Rok, učenci B razreda pa je bil na delavnici v telovadnici, kjer so se z Bojanom lahko preizkusili v namiznem tenisu. Pod nadzorom Mojce, pa so se poizkusili tudi v vožnji z invalidskimi vozički. Skupini sta se nato zamenjali.
Pomerili so se tudi v namiznem tenisuUčenci so na predavanju izvedeli kaj so poškodbe hrbtenjače, najbolj pogoste vzroke za nastanek le teh, njihove posledice in na kaj so lahko sami pozorni, da se kaj takega ne zgodi njim. Predstavili smo jim tudi delovanje društva in s čim vse se paraplegiki in tetraplegiki zadnje čase ukvarjamo. Z učenci in učiteljicami smo delili tudi svoje osebne zgodbe.Na koncu so učenci vsakemu od nas podarili simbolično ročno izdelano darilce, učiteljice pa so izrazile željo, da se kmalu spet vidimo, česar se seveda že veselimo.
Projekt »Različnost je zakon« podpira tudi AVP - Agencija za varnost prometa.

92039456