Udeleženci delavniceJavno nastopanje je veščina, ki se jo lahko priučimo in poskrbimo, da bomo  s svojim nastopom pustili dober vtis.
S tem namenom smo 18. novembra 2021 v društvenih prostorih organizirali delavnica javnega nastopanja, ki so se je udeležili trije člani kulturne skupine - Ana Feržan, Boštjan Vidic in Darinka Slanovec.
Delavnico je prek Zoom-a vodila Simona Zorc Ramovš, gledališka igralka in režiserka, ki je svoje življenje posvetila predvsem ljubiteljski kulturi. Delavnica je potekala v obliki praktičnih vaj in konkretnih primerov.
Delavnico je vodila Simona Zorc RamovžUdeleženci se so najprej seznanili z dihalnimi  in govornimi vajami, ki pomagajo k čistejši, oziroma pravilni izreki in interpretaciji besedila. V nadaljevanju pa so prebirali odlomke iz literarnih utrinkov z Jurčičem – ki je bil naš prispevek k vseslovenskemu spominu na Jurčiča, slovenskega pisatelja in časnikarja ob njegovi 140-letnici smrti. Tokrat so odlomke iz Jurčičevega Desetega brata prebirali pod mentorskim vodstvom Simone Zorc Ramovš, ki nam je dala zelo koristne napotke za izboljšanje naše interpretacije. Vaje so bile zelo intenzivne, a v prijetnem razpoloženju. Dogovorili smo se, da to še kdaj ponovimo. Še bolje bo, ko se bomo srečali v živo.
Projekt podpira JSKD.

92039456