Predstavitev poškodbe hrbtenjačeZ vozička ni lahko zadeti košaNaš, zdaj že kar uveljavljen projekt – »Različnost je zakon,« smo 19. novembra 2021 prvič predstavili tudi na Osnovni šoli Litija. Učenci dveh sedmih razredov so najprej prisluhnili predavanju predsednice društva Mirjam Kanalec in Jožetu Ponebšku o poškodbi hrbtenjače, najpogostejših vzrokih in hudih posledicah, ki jih te poškodbe pustijo. Ogledali so si tudi tri kratke filme in slišali osebni pripovedi predsednice o njeni poškodbi z motorjem v najstniških letih in Jožeta, ki se je poškodoval v prometni nesreči.
Na poligonu z različno strmimi klančinami, kjer je za varnost skrbel Darko, so praktično spoznali s kakšnimi arhitekturnimi ovirami se vsakodnevno srečujemo, vse o športu pa so jim povedala Bojan, Ljubiša in Andor. Z Bojanom in Ljubišo so se lahko pomerili v namiznem tenisu, Andor pa jim je predstavil košarko na invalidskih vozičkih. Ob zaključku smo učencem zastavili tudi nagradna vprašanja, za pravilne odgovore pa so prejeli nahrbtnike in odsevne trakove.
Projekt sofinancira Javna agencija za varnost prometa.

92039456