Obvestila

OBVESTILO O SPREMEMBI DRUŠTVENEGA TRANSAKCIJSKEGA RAČUNA
Društvo je zaradi zmanjševanja bančnih stroškov zamenjalo banko, zato bo po novem poslovalo z novim transakcijskim računom pri Delavski hranilnici d.d. Nova številka TRR je: SI56 6100 0001 8731 144. Prosimo, da v prihodnje uporabljate nov TRR pri vseh nakazilih.

POTOPISNO PREDAVANJE GRČIJA
Če ste popotnik po srcu ali pa vas zanima, kako potovati in se potapljati kljub temu, da ste na invalidskemu vozičku, potem se udeležite potopisnega predavanja Barbare Slaček, ki je s štirimi prijateljicami prečesala Grčijo vse do otoka Kithyria, kjer se je potapljala in od blizu opazovala morske želve velikanke. Predavanje bo 13. februarja ob 14. uri v prostorih Društva. Predavanje bo le ob prijavi zadostnega števila udeležencev! Prijave do 9. februarja.

OPERA: CARMEN
Vabljeni na operno predstavo Carmen, ki bo v petek, 16. februarja ob 19.30 v Operni hiši Ljubljana. Vstop je za osebe na vozičku brezplačen, spremljevalec oziroma oseba, ki ni na invalidskem vozičku in bo sedela na običajnem sedežu, plača karto po 50% znižani ceni, kar znese 19,50€. S prijavami pohitite (najkasneje do 13. 2.), saj je število le - teh zelo omejeno. Prevoz je za osebe iz Ljubljane in njene bližnje okolice zagotovljen.

TEČAJ SLOVENSKEGA JEZIKA
V februarju pričnemo s krajšimi tečaji slovenskega jezika. V kolikor vas tečaj zanima, nam to sporočite najkasneje do 9.  februarja 2018. Na podlagi števila prijav bomo nadalje določili točen datum in uro pričetka tečaja ter vas o tem naknadno obvestili.

TEČAJ ANGLEŠKEGA JEZIKA
V naslednjih mesecih nameravamo izvesti tečaj angleščine. Na izbiro imamo začetni, nadaljevalni in tečaj konverzacije. Če bi želeli nadgraditi vaše znanje angleščine, nas prosim obvestite preko telefona ali e-pošte; sporočite nam tudi katera stopnja tečaja vas zanima. Na podlagi števila prijav in želja glede stopnje bomo določili točen datum in stopnjo tečaja.

ČIŠČENJE NA DOMU
Društvo bo za naslednjih nekaj mesecev pridobilo osebo, ki bo opravljala čiščenje na domu v ljubljanski občini. Čiščenje je brezplačno. Če vas ponudba zanima, nam sporočite.

MASAŽA
V prostorih Društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je po novem 20 €. Za člane in članice društvo participira 8€, član-ica pa 12€.

FIZIOTERAPIJA
Obveščamo vas, da na Društvu vsak petek poteka program fizioterapije. Cena fizioterapije, ki traja 60 minut, je 20€. Za člane in članice Društvo participira 8€, član-ica pa 12€. Obvezne so predhodne prijave. V kolikor koristite v istem tednu tudi masažo, potem društvo participira le eno storitev.
Napnite svoje mišice!

PRESOTERAPIJA
Nadaljujemo s programom presoterapije (10 zaporednih terapij). Prevoz s kombijem izven Ljubljane načeloma ni organiziran, v primeru večjega števila prijav iz istega območja pa bomo nudili tudi prevoz.

GLEDALIŠKE PREDSTAVE V DRAMI
Na Društvu lahko dvignete karto SNG Drama, s katero si lahko skupaj s spremljevalcem ogledate izbrano gledališko predstavo. Za invalide je vstop brezplačen.

MASAŽA
V prostorih Društva poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 18 €. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 10€.
Sprostite se!

PRESOTERAPIJA
Nadaljujemo s programom presoterapije (10 zaporednih terapij). Presoterapija je aparaturna limfna drenaža, ki deluje tako, da z nadtlačno črpalko vpihava zrak pod točno določenim tlakom v manšete in pri tem stimulira odtekanje limfe v glavne limfne vozle. Je zelo priporočljiva za zmanjšanje oteklih nog.
Za »lažje« noge!

FIZIOTERAPIJA
Ponovno pričenjamo s programom fizioterapija na Društvu 15. septembra. Program bo potekal vsak petek. Cena fizioterapije, ki traja 60 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€. Obvezne so predhodne prijave.
Napnite svoje mišice!

GLEDALIŠKE PREDSTAVE V DRAMI
Na Društvu lahko dvignete karto SNG Drama, s katero si lahko skupaj s spremljevalcem ogledate izbrano gledališko predstavo.
Pokukajte v kulturni hram!

URADNE URE
TOREK: Mirjam Kanalec in Draga Lapornik
ČETRTEK: Robert Žerovnik
PETEK: Rok Bratovž
Vsak delavnik je na društvu prisotna Mojca Burger.

SPOROČANJE
Svoje prijave in vprašanja lahko pošljete tudi po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali sporočite po telefonu na številko 01/ 5691123 vsak delavnik med 10. in 14. uro.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook