Obvestila

Kulturni dogodek v Logatcu
Društvo v sodelovanju z Domom starejših občanov Logatec vabi 24. oktobra 2018 na literarno snovanje z otvoritvijo slikarske in fotografske razstave članov društva. Srečanje bo v domu na Gubčevi ulici 8a ob 16. uri.
Poezijo naših pesnic bodo prebirale članice društva Ona & One, pesnica, prevajalka in nagrajenka HAIKU poezije Darinka Slanovec in recitatorka Majda Birsa iz Društva animatorjev NORMA 7.
Sodelovali bodo tudi učenci glasbene šole Logatec ter priznana pevka in ustvarjalka Eva Hren. Program bo povezovala naša članica Nina Wabra Jakič.

Srečanje s predstavniki MOL
V gostišču Zajčja Dobrava bomo 25. oktobra 2018 ob 11. uri pripravili delovni sestanek na katerega bomo povabili župana MOL Zorana Jankovića, predstavnike Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, policije, centrov za socialno delo, domov starejših občanov, Zveze paraplegikov Slovenije in člane, ki živijo v občini MOL. Beseda bo tekla o problemih, s katerimi se naši člani vsak dan srečujejo pri bivanju in vključevanju v družbene tokove, še posebej pa se bomo posvetili dostopnosti grajenega okolja za funkcionalno ovirane osebe.
Dobili boste informacije iz prve roke.

Bownova terapija in kineziotaping
Pri društvo želimo članom omogočiti Bownovo terapijo in kineziotaping. Bownova terapija izhaja iz Avstralije in jo je pred petdesetimi leti razvil samouk Thomas Bowen. Običajno že druga ali tretja terapija zadostuje za znatno izboljšanje počutja.
Kineziotaping (lepljenje posebnih trakov) je razvil Japonec dr. Kenzo Kase – doktor kiropraktike. Pokličite na društvo.
Za vaše dobro počutje

Redna vadba in plavanje
Septembra se je pričela rekreacija in redna vadba v različnih športnih panogah. Preverite na priloženem listu.
Poskrbi za svoje zdravje!

Inkontinenčni material
Na društvu smo prejeli hidrofilne ženske katetre Coloplast. Poleg tega imamo tudi še nekaj hlačnih plenic in urinalov. Če kaj od naštetega potrebuješ, pokliči na društvo.
Kdor prvi pride, prvi melje!

Masaža
V prostorih društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€.
Sprostite svoje mišice!

Fizioterapija – nova cena
Obveščamo vas, da se s 7. septembrom nadaljuje fizioterapija, ki bo še vedno potekala ob petkih na društvu v okviru socialnega podjetja Centra Celostne Oskrbe na domu, pod vodstvom fizioterapevtke Maje. Nova pa je cena fizioterapije, ki znaša 30€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave. V primeru, da ne bo zadostnih prijav, bomo iskali drugega izvajalca, ki bo nudil cenejše storitve.
Bodite razgibani!

Presoterapija
Septembra nadaljujemo s programom presoterapije, ki je brezplačen. Dogovorite se za termine.
Lažjih nog naokrog!

Članarina
Pozivamo vse, ki ste pozabili plačati članarino, da to naredite čim prej. Določili smo jo na zboru članov in znaša 15 €. Izkažite pripadnost društvu!

Uživajte jesenske dni!

Uradne ure
TOREK: Mirjam Kanalec in Draga Lapornik
ČETRTEK: Robert Žerovnik
PETEK: Rok Bratovž
Vsak delavnik so na društvu prisotne Mojca Burger, Marinka Verbič in Mateja Lazar.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook