DELAVNICA SPROŠČANJA IN DIHALNE VAJE
Na sedežu Društva organiziramo delavnico sproščanja in dihalnih vaj ter progresivne mišične relaksacije in vizualizacije, ki bo v sredo, 8. decembra 2021 ob 14. uri, trajala pa bo približno uro in pol. Vodila jo bo ga. mag. Jožica Mesarič, prof. zdravstvene vzgoje, ki ima na tem področju bogate izkušnje. Ker novodobno hitenje in stres kar kličeta po učinkovitih tehnikah sproščanja, smo prepričani, da udeležba nikomur ne bo škodila. Prosimo, da se čim prej prijavite, saj je za izvedbo delavnice pogoj deset udeležencev. Delavnica bo brezplačna, s seboj pa prinesite zdravstveno izkaznico. Kombi prevoz je možen.

PAKETI S HRANO - ANINA ZVEZDICA
Zima je že skoraj tu, mi pa smo vedno raje doma ob toplem radiatorju in hladilniku polnem dobrot. Zavedamo se, da nič v življenju ni samoumevno, in da tudi nekateri naši člani preživljajo težke čase. Nekateri si ne morejo oz. si težko privoščijo celo osnovna živila in potrebščine, zato bomo preko Anine zvezdice ponovno skušali dobiti pakete s hrano. Tukaj pa vas prosimo za pomoč. Če v zgornjem opisu prepoznate sebe ali kogarkoli izmed naših članov, vas prosimo, da nam to sporočite. Če prijavljate sebe, bomo za prijavo potrebovali ime in priimek, ter EMŠO vsakega člana vašega gospodinjstva, podroben opis bivanjske in finančne situacije (razlogi za trenutni položaj, razlogi za izgubo službe, zdravstvene težave…), priložite lahko tudi dokazila glede trenutnega položaja (odločbo o otroških dodatkih, odločbo o denarni socialni pomoči, izpiske transakcijskega računa itd.).

INKONTINENČNI MATERIAL
Še vedno imamo  na voljo zalogo plenic, katetrov, urinskih vrečk in urinalov. Na novo pa smo dobili nekaj paketov vložkov ABENA. V kolikor kaj od tega potrebujete, to sporočite na društvo.

MASAŽA
V prostorih društva ob torkih in četrtkih tudi junija in sredine julija poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 21 €. Za člane in članice društvo prispeva 8 €.
Sprostite svoje mišice!

FIZIOTERAPIJA
Po novem poteka fizioterapija ob sredah od 12. do 16. ure. Cena fizioterapije je še vedno enaka – 30 € za 60 minut. Za člane in članice društvo prispeva 8 €, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave. V primeru, da v istem tednu koristite in masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo pa društvo prispeva 8€.

PEVSKI ZBOR
Na društvu bi radi ustanovili pevski zbor, zato vabimo vse, ki radi pojete, da se prijavite! Vaje bodo potekale 1x tedensko, po potrebi večkrat, vse v dogovoru z zborovodjem. Ne pozabimo, da je petje poleg zabave tudi dobra rekreacija za naše dihalne mišice.

NA CELOSTNO VADBO ZA DOBRO POČUTJE
Vabimo vas na strokovno vodeno gibalno/športno dejavnost po vodstvom dolgoletnega športnega pedagoga, Jožeta Štrlekarja.
Izhodišče programa
Telesna aktivnost igra pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja, dobrega počutja in kakovosti življenja.  Telesna aktivnost lahko pomaga nadzorovati telesno težo, izboljša duševno zdravje in zmanjša tveganje za zgodnjo smrt, bolezni srca, sladkorno bolezen in nekatere vrste raka. Telesna aktivnost lahko izboljša tudi duševno zdravje z zmanjšanjem depresije in tesnobe. Invalidom lahko telesna dejavnost pomaga pri vsakodnevnem življenju in neodvisnosti.
Ko vadimo, naše telo sprošča endorfine, ki poživijo naše razpoloženje, razbremenijo stres, povečajo našo samopodobo in sprožijo splošno počutje. Vadba ima tako močan učinek na razpoloženje, da lahko zdravi blago do zmerno depresijo tako učinkovito kot antidepresivi. Resnica je, da ne glede na starost in spol, trenutno fizično stanje in ne glede na to, ali smo v preteklosti vadili ali ne, obstaja veliko načinov za premagovanje težav z mobilnostjo in duševno čustvenih stanj.
Vsebina programa
Program vadbe zajema sledeče sklope:
pilates
krepilne vaje za roke in ramenski obroč
krepilne vaje za trebušne mišice
krepilne vaje za hrbtne mišice
vaje za  gibljivost hrbtenice
vaje raznoterosti
aerobne vaje
raztezne – stretching vaje
Zasnova programa
Program je zasnovan in prilagojen na zmožnost in sposobnost posameznika, tako da je vadba prijetna in učinkovita. Če želimo in se odločimo za kvaliteto življenja, je nujo potrebna sprememba in ta sprememba je lahko vadba, ki jo vam ponujamo.
Vadba bo organizirana le v primeru zadostnega števila prijavljenih. Glede na prijave bomo določili primeren čas in prostor za vadbo. Za vsa vprašanja in podrobnosti se obrnite na društvo.

SPOROČANJE
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številko 01/569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na dlj.paraplegik@guest.arnes.si.
Za vse aktivnosti na društvu je potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

92039456