Obvestila

Dan paraplegikov
Zveza paraplegikov Slovenije ob svoji 49. obletnici ustanovitve pripravlja v sodelovanju z AMZS, Toyoto in BDF prireditev pod geslom »Dan mobilnosti invalidov«, ki bo 16. aprila 2018 ob 14.00 v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.  Na poligonu boste lahko preizkusili svoje vozniške sposobnosti na adrenalinski terenski vožnji. Aktivnosti na poligonu se lahko udeležite z lastnim prilagojenim vozilom ali pa se preizkusite v vožnji vozila Toyota z BDF ročico. Število mest je omejeno, zato se morate za preizkus adrenalinske terenske vožnje na poligonu PRIJAVITI prek spletnega obrazca, ki ga najdete na naslovu www.amzs.si/cvv/programi/posebni-programi/dan-mobilnosti-invalidov, prijave zbirajo na Zvezi paraplegikov Slovenije do 12. 4. 2018!

Sejem exposanita v bologni
Vsaki dve leti je v italijanski Bologni sejem medicinsko-tehniških pripomočkov, kjer se lahko seznanite z vsemi novostmi glede avtomobilskih predelav, vseh vrst vozičkov, raznih prilagoditev bivalnih površin in še in še. Letos bo potekal od 18. do 20. aprila, društvo pa organizira celodnevni ogled sejma s kombijem 19. maja 2018. Prehrana in pijača ter vstopnina (pretekla leta za invalide vstopnine ni bilo) so v lastni režiji. Število mest v kombiju je omejeno, zato se prijavite čim prej. Za več informacij poglejte njihovo spletno stran http://www.exposanita.it/en/. Prispevek za prevoz je 15€.
Dobite informacije iz prve roke!

Tradicionalni kegljaški turnir za pokal občine Domžale
Vabimo vas na ogled kegljaškega turnirja, ki bo v soboto 21. aprila v dopoldanskih urah v kegljaškem klubu Kamnik, Cankarjeva cesta 26a v Kamniku.
Športno druženje!

Pogačnikov memorial
Vabimo vas na mednarodni Pogačnikov memorial v košarki na vozičkih, ki bo potekal 12. in 13. maja v športni dvorani vojašnice Edvarda Peperka, Leskoškova 7 v Ljubljani. Razpored tekem bo objavljen na spletni strani društva.
Pridite navijat!

Potopisno predavanje Grčija
Če ste popotnik po srcu ali pa vas zanima, kako potovati in se potapljati, kljub temu, da ste na invalidskemu vozičku, potem se udeležite potopisnega predavanja Barbare Slaček, ki je z štirimi prijateljicami prečesala Grčijo vse do otoka Kithyria, kjer se je potapljala in od blizu opazovala morske želve velikanke.  Predavanje bo v prostorih Društva, če bo dovolj interesentov, zato se čim prej prijavite!
Okusite utrip novih dežel!

Masaža
V prostorih Društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 20 €. Za člane in članice društvo prispeva 8€.
Sprostite mišice!

Presoterapija
Nadaljujemo s programom presoterapije (10 zaporednih terapij). Prevoz s kombijem načeloma ni organiziran, v primeru večjega števila prijav iz istega območja pa bomo nudili tudi prevoz. Storitev je brezplačna.
Za manjše otekanje nog!

Fizioterapija
Obveščamo vas, da na Društvu vsak petek poteka program fizioterapije. Cena fizioterapije, ki traja 60 minut, je 20€. Za člane in članice Društvo prispeva 8€. Obvezne so predhodne prijave. V kolikor koristite v istem tednu tudi masažo, potem društvo participira le eno storitev.
Napnite svoje mišice!

Tečaj slovenskega jezika
Maja pričnemo s krajšim tečajem slovenskega jezika. V kolikor vas tečaj zanima, nam to sporočite najkasneje do 17. aprila. Na podlagi števila prijav bomo določili točen datum in uro pričetka tečaja ter vas o tem naknadno obvestili.
Obnovimo znanje materinega jezika!

Tečaj excela
Maja bomo izvedli tudi  krajši tečaj osnov EXCELA. V kolikor vas tečaj zanima, nam to sporočite najkasneje do 17. aprila. Na podlagi števila prijav bomo nadalje določili točen datum in uro pričetka tečaja ter vas o tem naknadno obvestili.
Nova znanja!

Sporočanje
Svoje prijave in vprašanja lahko pošljete tudi po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali sporočite po telefonu na številko 01/ 569 11 23 vsak delavnik med 10. in 14. uro.
Vsi tisti, ki imate in uporabljate elektronski naslov, sporočili pa ga še niste na društvo, vas pozivamo, da to storite čim prej, saj bodo v bodoče nekatera obvestila zaradi hitrega odziva sporočena samo po elektronski pošti.

Uradne ure
TOREK: Mirjam Kanalec in Draga Lapornik
ČETRTEK: Robert Žerovnik
PETEK: Rok Bratovž
Vsak delavnik je na društvu prisotna Mojca Burger.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook