Obveščamo vas, da vse aktivnosti društva, tudi prevozi, potekajo enako kot pred izbruhom virusa Covid 19, vendar z ukrepi, kot jih določa NIJZ. Maske nosite še vedno, če imate zdravstvene težave ali pa ni možno zagotoviti razdalje 1,5m med ostalimi uporabniki. Udeležujte se aktivnosti samo, če ste zdravi!

Društvo izvajalec osebne asistence
Naše društvo je 6. januarja 2020 z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti podpisalo pogodbo o izvajanju storitev osebne asistence po Zakonu o osebni asistenci. To pomeni, da je naše društvo izvajalec osebne asistence in se lahko posamezniki z veljavno vrednotnico za osebno asistenco obrnete na nas, da se pogovorimo o vključitvi.

Laična pomoč na domovih
V okviru javnih del »Pomoč starejšim in invalidom« od maja naprej nudimo pomoč uporabnikom v Ljubljani in Kamniku. Uporabniki programa so osebe z okvaro hrbtenjače, paraplegiki in tetraplegiki, ki niso vključeni v storitve osebne asistence po Zakonu o osebni asistenci. Uporabnikom bo nudena pomoč na njihovem domu ali izven pri vsakodnevnih aktivnostih: pomoč pri gospodinjskih opravilih, čiščenju bivalnih prostorov, pomoč pri delu na vrtu, spremstvo k zdravniku ali druge aktivnosti, pomoč pri presedanju ali pa le druženje. Pomoč na domu je brezplačna in je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Za več informacij pokličite na društvo in se dogovorite o vsebini in terminih izvajanja te storitve.
S pomočjo je vse lažje!

Kopalni dnevi v Pacugu
Sporočamo, da bo od 2. julija naprej enkrat tedensko, običajno ob četrtkih, organiziran kombi prevoz iz Ljubljane na kopanje v Pacug. Prijavite se na društvo vsaj dva dni pred odhodom. Pomoč asistentk ali spremljevalcev ni zagotovljena. Kombi bo iz oddaljenih krajev izmenjaje vozil enkrat tedensko na 14 dni, in to le če bodo prijavljeni najmanj štirje člani. Vedno pa lahko pridete na zbirno mesto v Ljubljani. Kopalni kombi odpade, če bo prijavljenih manj kot štiri članov. Uporabniki prispevajo 10,00€.
Namočite se!

Masaža
V prostorih društva ob torkih in četrtkih poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 20€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 12€.
Sprostite svoje mišice!

Fizioterapija
V prostorih društva vsako sredo poteka fizioterapija, ki jo izvaja izkušena fizioterapevtka Maja. Cena fizioterapije znaša 30€ za 60 minut. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave. (v primeru, da v istem tednu koristite in masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo pa društvo prispeva 8€).
Bodite razgibani!

Presoterapija
Še vedno poteka program presoterapije, ki je brezplačen. Dogovorite se za termine.
Lažjih nog naokrog!

Dohodnina
Prosimo vas, če namesto državi namenite 0.5% dohodnine za donacijo našemu društvi. S tem boste omogočili več sredstev za programe, ki jih izvajamo. Obrazec pa lahko posredujete vsem svojim svojcem in znancem.

Sporočanje
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številko 01/ 569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na: dlj.paraplegik@guest.arnes.si, mojca.burger@drustvo-para-lj.si

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook