Ana Pavšek
Ana PavšekSlika Ane PavšekAna Pavšek je po poškodbi hrbtenjače v sebi odkrila slikarsko žilico, toda do prve predstavitve svojih slikarskih del je prišlo šele v letu 2004. Kar nekam sramežljivo se je v tem letu prvikrat predstavila na skupinski razstavi slikarjev paraplegikov in tetraplegikov v Trbovljah, nato pa v letu 2005 in 2007 še na skupinski razstavi v Informativni pisarni Mestne občine Ljubljana.

O slikarskih kvalitetah Ane Pavšek ne vemo veliko, toda po njenih prvih slikah sodeč smo skoraj prepričani, da bi se z izpopolnjevanjem v slikarskih delavnicah, ki jih pod mentorskim vodstvom pripravlja Zveza paraplegikov Slovenije, verjetno razvila v uspešno slikarko. No, Ana je slikarstvo obesila na klin, ostalo pa je kar nekaj njenih zanimivih del. Mogoče pa bo še kdaj v roke vzela slikarski čopič.
Ana Pavšek se je rodila 21. aprila 1967 in po padcu iz objekta postala parapleginja.