Medicinsko tehnični pripomočki

PRIROČNIK ZA IZDAJO IN IZPOSOJO MEDICINSKO TEHNIČNIH PRIPOMOČKOV

REHABILITACIJSKI PRIPOMOČKI - TERCIARNI NIVO

ZZZS

Dvigalo za tiste, ki se ne morejo sami presedatiPrirejeno voziloNamen in cilj programa je: zagotoviti vsem članom društva medicinsko tehnične pripomočke, so zaradi specifičnosti poškodbe življenjskega pomena. Medicinsko tehnični pripomočki omogočajo paraplegikom in tetraplegikom lažje vključevanje v normalne družbene tokove, lažje premagovanje invalidnosti in so prvi korak na poti k neodvisnemu življenju. Še posebej pa so nasvetov in pomoči pri nabavi medicinsko tehničnih pripomočkov potrebni socialno ogroženi člani

.

VSEBINA PROGRAMA ZAJEMA:

Toaletni stolZelo praktična rešitevObveščanje članov o razpoložljivih medicinsko tehničnih pripomočkih – obveščanje poteka v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije. Društvo obvešča svoje člane o pravicah, ki jim pripadajo iz naslova zdravstvenega zavarovanja, o poteh in načinih pridobivanja medicinsko tehničnih pripomočkov, o razpoložljivih medici tehničnih pripomočkih na slovenskem tržišču ter o njihovih dobaviteljih. Tehnični pripomočki so: invalidski vozički (sobni, terenski, elektromotorni), sedežne in ležalne blazine, prilagojeno pohištvo, droben potrošen saniteteten material in podobno. Ker brez tuje pomoči ne moremo uporabljati javnih prevoznih sredstev med medicinsko tehnične pripomočke štejemo tudi ustrezno prilagojene avtomobile (z ročnimi komandami), ki funkcionalno oviranim ljudem predstavljajo osnovno prevozno sredstvo.