Zadobrova1Zadobrova2FOTOGRAFIJE - Na osnovni šoli Zadobrova pri Ljubljani so 7. oktobra imeli prometni dan. Učencem sedmega, osmega in devetega razreda so se na učnih delavnicah predstavili policisti, redarji, gasilci, AMZS, RS SPV in Zavod varna pot z geslom »5 X STOP JE COOL.« Sodelovali smo tudi predstavniki društva in učencem četrtega, petega in šestega razreda predstavili našo dejavnost.

Naša predstavitev je bila zelo pestra in zanimiva. Najprej so učenci in njihovi učitelji prisluhnili celostni predstavitvi poslanstva društva, ki smo jo dopolnili s projekcijo slik.

Učenci so slišali in videli kaj vse delamo na društvu. Predstavili smo jim socialne programe, kulturo, šport in interesne dejavnosti. Seveda smo ob predstavitvi poudarili predvsem varnost v prometu. Mladim radovednežem smo predstavili naše poškodbe, vzroke in posledice, ves čas pa smo jih opozarjali na nevarnosti, ki pripeljejo do njih in kako se jim lahko izognejo. Po predstavitvi smo v sproščenem pogovoru odgovarjali na njihova številna vprašanja.

Zadobrova4Zadobrova3V preddverju šole je naš priznan in uspešen slikar Silvo Mehle, ki je štipendist Mednarodnega združenja slikarjev, ki rišejo z usti ali nogami, demonstriral kako nastajajo umetniška dela, če slikar drži čopič z usti namesto z rokami. Ves čas je imel veliko občudovalcev. Zraven sta predstavnici Aktiva žena pokazali spretnosti pri nastajanju ročnih izdelkov, paraolimpijca kako se igra namizni tenis na invalidskih vozičkih, košarkaši pa našo prvo kolektivno igo v košarki. Pri obeh športih so se z njimi pomerili tudi učenci. Še posebej pri košarki so ugotovili, da ni tako enostavno poganjati voziček in hkrati voditi žogo ter po možnosti doseči še koš.

Pomočnica ravnatelja Vida Girandon nam je povedala, da na šoli znanje pridobiva 418 učencev, posreduje pa jim ga 31 učiteljev. Šola ima veliko in malo telovadnico, jedilnico in zunanje igrišče, stoji pa v prijetnem zelenem okolju. Čeprav je šola velika jim že primanjkuje prostora, zato načrtujejo gradnjo prizidka.

Učenci so ta dan dobili vrsto koristnih napotkov in prepričani smo, da jih bodo v življenju tudi upoštevali. Če bomo s preventivno akcijo samo enega izmed njih obvarovali pred nesrečo, smo že dosegli svoj namen.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook