22. maja 2102 smo s projektom Različnost je zakon že tretjič obiskali OŠ Venclja Perka v Domžalah. Tokrat so bili na vrsti učenci prve triade.

Težko je poganjati voziček in voditi še žogoSilvo predstavlja slikanje z ustiFOTOGRAFIJE - Na OŠ v Domžalah smo že pravi domačini. Lansko leto smo se oktobra in novembra predstavili učencem od 4. do 9. razreda ter dali obljubo, da se vrnemo še za najmlajše na šoli, in sicer za učence prvega, drugega in tretjega razreda. Tudi malčki so želeli občudovati slikarja Silva, ki riše z usti. In metali so na koš z vozička pod budnim očesom Suada in njegove četice košarkašev. Ne boste verjeli, kakšna vprašanja so postavljali ti mladi: Ali imate rezervni voziček?

Kako pa greste v trgovino, če se vam pokvari voziček? Ali invalidi vozijo avto? Tokrat smo otrokom prebrali odlomek iz knjige Lev Rogi in je tudi Rok izvedel nekaj novega: da je ROGI pravzaprav nazaj brano ime avtorja knjige IGOR-ja Plohl-a. Zaradi slabega vremena je Nino poligon, kjer otroci poganjajo obroče vozička, preselil v telovadnico, kjer sta Bojan in Zdenko na zeleni mizi animirala z odbijanjem celuloidne žogice. Naš ustaljen ženski tim, Alenka in Marija, je navduševal z izdelovanjem rožic iz papirja. Tokrat sta se naši predstavitvi pridružila še Klemen in Ana, ki sta pokazala "plesne obrate".

Dogovorili smo se, da se zdaj za nekaj let poslovimo in pridemo spet, ko se kakšna generacija učencev zamenja ali če jim bo popustil spomin. Mogoče takrat športnemu učitelju Bojanu ne bo treba več jutranje telovadbe, da bi naju z Rokom nosil po stopnicah … Pa ne zato, ker bi midva shodila, marveč bodo morda že vgradili dvigalo!

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook