Na OŠ DragomeljBor je predstavil slikanje z ustiFOTOGRAFIJE - Predstavniki Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine so 12. novembra 2013 na OŠ Dragomelj predstavili projekt »Različnost je zakon.« S tem projektom smo učencem in njihovim učiteljem predstaviti poslanstvo našega društva, hkrati pa jih opozorili na najbolj pogoste vzroke, ki so nas pripeljali na invalidski voziček in nam obrnili življenje na glavo. Spoznali pa so tudi lepšo plat našega vsakdana in številne aktivnosti s katerimi se ukvarjamo.


Tokrat je naši predstavitvi prisluhnilo okrog 120 učencev prvih in drugih razredov. Najprej na skupni delavnici, kjer so spoznali dejavnost društva, prisluhnili življenjskim zgodbam in se s pomočjo projekcije fotografij soočili z vzroki, ki so botrovali našim usodnim poškodbam. Postavili so nam številna vprašanja in seveda dobili tudi ustrezne odgovore. Za tem so si po skupinah ogledali športni delavnici košarke na invalidskih vozičkih in namiznega tenisa. Na pravih košarkarskih vozičkihSrečanje z arhitekturnimi oviramiPo predstavitvi športa in košarke so učenci tudi sami sedli na pravi košarkarski voziček in skušali zadeti obroč, ki jim ga je z rokami improviziral njihov učitelj. Z Barbaro in Bojanom pa so se »pomerili« tudi v namiznem tenisu.x Na tretji delavnici so na poligonu praktično spoznali kako premagujemo različne arhitekturne ovire, najbolj pa jih je navdušil slikar Bor, ki jim je pokazal kako nastajajo slike, če slikar tetraplegik zaradi težke gibalne oviranosti čopič drži z usti. Nekateri izbrani mladi »slikarji« so tudi sami poskusili to težko in nenavadno tehniko slikanja. Seveda bi prav vsi radi prišli na vrsto, ampak ni bilo dovolj časa. No, na koncu pa je le nastala zanimiva umetnina.
Na OŠ Dragomelj smo preživeli nekaj gostoljubnih uric, v katerih smo predstavili del našega koristnega in poučnega poslanstva.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook