Predstavitev društvaZadeti koš z vozička ni lahkoFOTOGRAFIJE- S projektom »Različnost je zakon« smo se ta teden (15. novembra) predstavili še učencem na Osnovni šoli Medvode. S predstavitvijo smo jim popestrili Naravoslovni dan – dan preventive, ki so ga na šoli pripravili za učence šestih, sedmin in devetih razredov.
Na šoli, ki okrog 320 učencev poučuje nekaj več kot 30 učiteljev, nas je gostoljubno sprejel ravnatelj prof. Vojko Bizant in najprej povabil na tradicionalni slovenski zajtrk, ki so ga ta dan pripravili učencem navseh slovenskih šolah in vrtcih.
Poskusili smo lahko obaro z ajdovimi žganci, maslo, med, jabolka in druge dobrote, nato pa prvi skupini s projekcijo slik predstavili poslanstvo našega društva. Rok in Jože sta učencem predstavila dejavnosti društva, našo invalidnost, povedala svoji življenjski zgodbi, predvsem pa opozarjala na vzroke, ki so nas pripeljali na invalidski voziček. Še posebej pa na hude posledice, ki jih pusti poškodba hrbtenjače. Učenci so predstavitvi prisluhnili z velikim zanimanjem zato verjamemo, da so se jim naše usodne izkušnje globoko vtisnile v spomin.
V telovadnici so se omenjenim učencem in učiteljem pridružili še učenci prvih in drugih razredov, kjer sta jim Slavko in Marino predstavila košarko na invalidskih vozičkih in pravila igre. V času, ki je bil na voljo po predstavitvi, so se učenci usedli na košarkarske vozičke in ob vodenju žoge skušali doseči tudi koš. Kmalu so uvideli, da to ni enostavno, saj je žoga le redko kdaj zatresla mrežico. Žal, pa nismo pokazali košarkarske igre, ker je večina naših košarkarjev na turnirju v Rusiji. Poglejte fotografije, ki povedo več kot besede.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook