Vse o košarki na vozičkihSrečanje z arhitekturnimi oviramiEkipa našega društva je 25. maja 2019 s projektom »Različnost je zakon« sodelovala na Športni soboti, ki jo na OŠ Preserje pri Radomljah pripravljajo že 15 let. Po jutranji "budnici" godbe Domžale in pozdravnem nagovoru župana Občine Domžale Tonija Dragarja, so se igre pričele.
Učenci so se med res pestro ponudbo športnih in ostalih disciplin, lahko poizkusili tudi na našem poligonu, ki predstavlja najbolj pogoste arhitekturne ovire s katerimi se srečujemo vsak dan. V telovadnici so jim naši košarkaši predstavili košarko na vozičkih, spoznali pa so tudi našega slikarja Željka Vertlja, ki jim je predstavil slikanje z usti. Ob vsem tem smo na glavnem odru imeli tudi predstavitev društva, kjer smo povedali nekaj besed o vzrokih in poškodbah hrbtenjače. Posebej pa smo učence opozorili na prometne nesreče, ki so najpogostejši vzrok naše invalidnosti in pred poletno sezono kopanja, skoke v preplitvo vodo, ki pustijo najhujše posledice.
Projekt financira Javna agencija RS za varnost prometa.

92039456