Malčki iz vrtca Roku so z zanimanjem prisluhniliPo dolgotrajnem dogovarjanju zaradi korona ukrepov, smo se 17. junija 2021 končno lahko dogovorili za obisk vrtca Dominik Savio v Domžalah. Skupino vodi vzgojiteljica Urša z njimi pa je bila tudi praktikantka Špela. Otroci so prišli kar k Roku na dvorišče, ki je zaprto in varno za otroke. V to skupino hodi tudi Rokova hčerka.
Za začetek jim je Rok prebral zgodbo o levu Rogiju, ki je padel z lestve in si poškodoval hrbtenjačo, potem pa so se pogovorili kaj so to sploh poškodbe hrbtenjače, kako do njih pride in na kaj morajo biti otroci pozorni, da se jim kaj takega nebi zgodilo.

Spoznali so kako se počutimo na vozičkuIn še malo vijuganjaOpozoril jih je na pravilno vedenje v prometu, nošenje čelade, zapenjanje z varnostnim pasom v avtomobilu, plezanja po drevesih in skokih v vodo. Zaupali pa so mu tudi, da nekateri starši med vožnjo govorijo po telefonu. Nato so postavili še mali poligon, kjer so se otroci poizkusili v vožnji z invalidskim vozičkom, ki so jih v ta namen posodili na otroškem oddelku delovne terapije na Soči, za kar se jim iz društva zahvaljujemo. Kljub dopoldanskemu času, je bilo že zelo vroče in po dveh urah druženja, so se malčki zadovoljni in vidno utrujeni vrnili v vrtec. Še preden so odšli pa so se Roku zahvalili in mu podarili simbolično darilo.
Program sofinancira občina Domžale in Javna agencija RS za varnost prometa.

92039456