Pokal za tretje mestoZveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite je 4. julija 2021 v sodelovanju z Ribiško družino Velenje pripravilo državno prvenstvo v športnem ribolovu za invalide.
Ob Škalskem jezeru v Velenju so se tekmovanja udeležili tudi ribiči paraplegiki in tetraplegiki iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije – DP Ljubljana, DP Celje, DP Murska Sobota, DP Maribor in DP Novo mesto. Med ribiči našega društva se je prvenstva udeležil le Boštjan Ceglar in osvojil odlično tretje mesto.

Najboljši trijeDržavno prvenstvo v ribolovu 2021Po žrebanju lovnih mest po sektorjih, krmljenju in triurnem lovu je naslov državnega prvaka ubranil Gašper Peček (1-2.471) DP-NM, drugi je bil Rudi Centrih (1-2.422) DP-CE, tretji Boštjan Ceglar (1-200) DP-LJ, četrti Slavko Dunaj (2-1.290) DP-MS, peti Venčeslav Bezjak (2-568) DP-MS, šesti Miran Jernejšek (2-158) DP-MB, sedmi Zdenko Lilek (3-642) DP-MB, osmi Franc Simonič (3-40) DP-MB, deveti Tona Urbanc (3-10) DP-CE, deseti pa Franc Borovnjak (4-355) DP-MS.
V Škalskem jezeru prevladujejo: krap, smuč ter ščuka, jezero pa je znano po kapitalnih somih dolžine nad dva metra in kapitalni krapih. V jezeru so še: amur, androga, babuška, klen, krap, linj, ostriž, ploščič, rdečeoka, rdečeperka, smuč, som, ščuka, tolstolobik in zelenika.

92039456