Tekma za tretje mestoEkipa naših košarkarjev nima podmladka in je zato nekonkurenčna. Nihče ne more pričakovati, da se bodo starejši igralci enakovredno kosali z mladimi. Zato v ligaškem tekmovanju Zveze paraplegikov Slovenije v letošnji sezoni ni zabeležila nobene zmage. In prav zato je pokal za tretje mesto na državnem prvenstvu toliko vrednejši.
V športni dvorani na Vranskem je 10. julija 2021 v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite, potekalo državno prvenstvo v košarki na vozičkih. Slaba obrambaNaslov državnih prvakov je osvojila ekipa DP Celje Thermana, druga je bila združena ekipa DP Kranj-DP Novo mesto, tretja naša ekipa DP Ljubljana Mercator, četrta pa DP Maribor.
Ekipe, ki so nastopile na tokratnem državnem prvenstvu, so v ligaškem tekmovanju Zveze paraplegikov Slovenije odigrale štiri kroge. Prvi krog so 9. maja odigrale v Laškem, kjer je povedla DP Maribor, v drugem krogu 29. maja v Sodražici se je na prvo mesto zavihtela DP Kranj-DP Novo mesto, ki je na vrhu lestvice ostala tudi v tretjem krogu 6. junija v Strahinju in četrtem 3. julija v Mariboru.
KošLestvica po štirih krogih:
1. DP Kranj-DP Novo mesto – 11 točk
2. DP Celje Thermana – 10 točk
3. DP Maribor – 8 točk
4. DP Ljubljana Mercator – 6 točk.
Na podlagi teh rezultatov sta se na državnem prvenstvu v prvi tekmi najprej pomerili DP Kranj-DP Novo mesto in DP Ljubljana Mercator. Naši košarkarji so bili v prvi četrtini celo boljši, vendar so jih favorizirani igralci združene ekipe brez težav premagali z rezultatom 61:44.
Edo Ješe v napaduV drugi tekmi sta se srečali DP Celje Thermana in DP Maribor. Razpoloženi Celjani so s podobnim rezultatom (61:46) ugnali Mariborčane.
Za tretje mesto sta se borili poraženi ekipi DP Ljubljana Mercator in DP Maribor. Tako kot v prvi tekmi so naši igralci odlično začeli in si v prvi četrtin priigrali lepo prednost (16:8). V nadaljevanju so nekoliko popustili, vendar brez večjih težav osvojili pokal za tretje mesto (48:43).
Za naslov državnega prvaka sta se pod koši srečali DP Celje Thermana in DP Kranj-DP Novo mesto. Celjani so tekmo dobili v prvi četrtini, ko so si priigrali pet točk prednosti, nato pa z enakovredno igro nadaljevali in tekmo zaključili z 58:55.
Ob tehničnem delegatu Milanu Lukanu, sta tekme sodila Mitja Dečman in Nedžad Budimlić.

DP

 DPDPDPDP

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook