Predstavitev poškodbe hrbtenjačeZ vozička ni lahko zadeti košaNaš, zdaj že kar uveljavljen projekt – »Različnost je zakon,« smo 19. novembra 2021 prvič predstavili tudi na Osnovni šoli Litija. Učenci dveh sedmih razredov so najprej prisluhnili predavanju predsednice društva Mirjam Kanalec in Jožetu Ponebšku o poškodbi hrbtenjače, najpogostejših vzrokih in hudih posledicah, ki jih te poškodbe pustijo. Ogledali so si tudi tri kratke filme in slišali osebni pripovedi predsednice o njeni poškodbi z motorjem v najstniških letih in Jožeta, ki se je poškodoval v prometni nesreči.
Na poligonu z različno strmimi klančinami, kjer je za varnost skrbel Darko, so praktično spoznali s kakšnimi arhitekturnimi ovirami se vsakodnevno srečujemo, vse o športu pa so jim povedala Bojan, Ljubiša in Andor. Z Bojanom in Ljubišo so se lahko pomerili v namiznem tenisu, Andor pa jim je predstavil košarko na invalidskih vozičkih. Ob zaključku smo učencem zastavili tudi nagradna vprašanja, za pravilne odgovore pa so prejeli nahrbtnike in odsevne trakove.
Projekt sofinancira Javna agencija za varnost prometa.

 

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook