kegljanje četrti krogkegljanje četrti krogNa kegljišču v Kamniku je 23. aprila 2022 potekal zaključni četrti krog lige v kegljanju, ki ga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo naše društvo. Tudi tokrat smo ga posvetili Občini Domžale. Letos še nekoliko slovesneje, saj je občina 19. aprila 2022 praznovala visok jubilej – 70 letnico ustanovitve. Občina je v aprilu pripravila bogat kulturno športni program s številnimi dogodki, ki so obeleževali častitljiv jubilej. Med njimi tudi 24. kegljaški turnir slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Tekmovanja se je v ekipni in posamični konkurenci udeležilo 48 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze. Na voljo so imeli 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje. Za nemoten potek tekmovanja je skrbel sodnik Franci Grubar.
Uvrstitve na turnirju za pokal Občine Domžale
kegljanje četrti krogkegljanje četrti krog
Prvo mesto in prehodni pokal Občine Domžale je na štiriindvajsetem turnirju s 1.667 podrtimi keglji osvojila ekipa DP Novo mesto, druga je bila DP Ljubljana (1.619), tretja DP Maribor (1.459), četrta DP Celje (1.397), peta DP Murska Sobota (1.292), šesta pa DP Koper (1.222).
V najmočnejši moški konkurenci je bil najuspešnejši Tone Kanc DP– NM (461), na drugo mesto se je zavihtel Roman Hrženjak DP-CE (442) na tretje pa Viktor Rupnik DP-LJ (433).
Med kegljačicami je 409 podrtimi keglji prvo mesto osvojila Senka Ivaniševič DP-LJ, druga je bila Martina Glavič DP-NM (401), tretje pa Marija Kerec DP-MB (330).
V skupini med tetraplegiki sta tekmovala samo dva tekmovalca, prvi je bil Damjan Herček DP-MB (351), drugi pa Siniša Jeremič DP-KP (318).
Pri veteranih je bil najboljši Ludvik Škraban DP–MS (416), drugo mesto je osvojil Franc Kuhelj DP-NM (377), tretje pa Feliks Burgar DP-LJ (362).
Uvrstitve v kegljaški sezoni 2022
kegljanje četrti krog kegljanje četrti krog
V letošnji sezoni 2022 so kegljačice in kegljači odigrali štiri ligaške kroge. Ligo so v januarju s prvim krogom in Magdičevim memorialom na kegljišču v Radencih odprli kegljači DP Murska Sobota. S 1.623 podrtimi keglji je zmagala DP Novo mesto. Drugi krog so v februarju na Ravnah na Koroškem pripravili kegljači DP Slovenj Gradec in tekmovanje posvetili svojemu kegljaču Stanku Grnjaku. Prvo mesto je osvojila ekipa DP Ljubljana (1.868). Tretji krog so z Zdovčevim memorialom na kegljišču Golovec v marcu soorganizirali kegljači DP Celje. Najboljša je bila ekipa DP Novo mesto (1.640). Četrti krog je po koronavirusnem času ponovno pripravila DP Ljubljana. Z rezultatom 1.640 je slavila DP Novo mesto.
V letošnji ligaški sezoni je tekmovalo osem ekip, za končne uvrstitve pa so šteli rezultati vseh štirih krogov. Pripomnimo pa naj, da nekatere ekipe niso tekmovale v popolni postavi.
Pokal ligaškega zmagovalca je osvojila ekipa DP Ljubljana (6.418), pokal za drugo mesto je prejela DP Novo mesto (6.295), za tretje pa DP Celje (6.246). Četrta je bila DP Maribor (6.160), peta DP Murska Sobota (5.174), šesta DP Koper (5.126), sedma pa DP Koroške (3.836).
V posamični moški konkurenci je v treh krogih največ kegljev podrl Tone Kanc – NM (1.431), srebrno medaljo je osvojil Viktor Rupnik DP-LJ (1.407.), bronasto pa Miran Jernejšek DP-MB (1.374).
Naslov najboljše kegljačice lige 2022 si je priborila Senka Ivaniševič DP– LJ (1.286), druga je bila Martina Glavič DP-NM (1.201), tretja pa Nataša Godec DP-MB (1.138).
Med kegljači tetraplegiki je naslov osvojil Aleš Povše DP– CE (1.360), drugi je bil Siniša Jeremič DP-KP (1.144), tretji pa Damjan Herček DP-MB (1.123).
V skupini veterani je bil najboljši Ludvik Škraban DP-MS (1.208), drugo mesto je zasedel Franc Kuhelj DP-NM (1.087), tretji je bil Janez Kokalj DP-LJ (1.046).
Ob razglasitvi rezultatov se je vsem za sodelovanje zahvalila Cvetka Štirn, ki je imela tudi tokrat v rokah vse organizacijske niti. Kegljače in goste pa so nagovorili: predsednica društva Mirjam Kanalec ter podžupan Občine Domžale Marjan Ravnikar in župan Kamnika Matej Slapar. Ob jubileju Občine Domžale je Mirjam Kanalec s čestitkami izročila podžupanu sliko slikarja Željka Vertlja (VDMFK) in izrazila željo, da bi se to nadvse uspešno sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje. Sliko je prejela tudi naša dolgoletna prijateljica in svetnica Občine Domžale Vera Vojska.
Pokale in medalje so podelili: podžupran Občine Domžale Marjan Ravnikar, župan Občine Kamnik Matej Slapar, Vera Vojska, Mirjam Kanalec in predsednik DP Gorenjske Peter Robnik - predsednik Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije.
Turnir so poleg glavnega pokrovitelja Občine Domžale in Zavoda za šport Domžale podprli še naslednji donatorji in sponzorji: Klimer Štirn & co d.n.o., avtomehanika Kveder Božidar, Janez Mal, Elektro Verpex d.o.o., MG inštalaterstvo d.o.o. Boštjan Grošelj, Helpy Trzin, Brown Forman Worldwide d.o.o. Ljubljana, Avto GP – Peter Govejšek s.p., G3 Komenda, Freddy SLO, Modum d.o.o. in Maja Kesič.

92039456