preventivni pregledpreventivni pregledNaše društvo že vrsto let pripravlja preventivni pregled z merjenjem sladkorja in holesterola v krvi ter merjenje krvnega tlaka. Tokrat smo ga pripravili 21. junija 2022 v društvenih prostorih. Več kot 40 naših članov sta pregledali Marijana Žen Jurančič, dr.med in VMS Branka Vipavec iz URI Soča.

preventivni pregledpreventivni pregledIn kakšni so rezultati tokratnega merjenja? Glede na to, da smo člani društva glede poškodbe hrbtenjače bolj nagnjeni tudi k pridruženim boleznim, še kar zadovoljivi. Vendar vsako leto posebej poudarjamo, da bi lahko tudi sami nekoliko več storili za zdravje na tem področju, saj sta zdravo srce in ožilje temelj trdnega zdravja in dobrega počutja. Seveda so potrebna tudi odrekanja. Ne moremo se kar v nedogled razvajati s prekomernim uživanjem kave, sladkarij, alkohola, cigaret, sedenjem in drugimi na zgled prijetnimi razvadami.
Tisti, ki so ob pregledu imeli slabše rezultate, so dobili navodila in priporočilo kje morajo paziti, da bi se stanje izboljšalo.

92039456