POGOVORNA SKUPINA »NISI SAM«
Na društvu nadaljujemo s pogovorno skupino »NISI SAM«. Namen skupine je premagovati psihosocialne stiske, ki so posledica invalidnosti. Dobrodošli ste vsi člani. S pogovorno skupino nadaljujemo v ponedeljek, 28. februarja 2022 ob 14. uri na sedežu društva.

POMOČ STAREJŠIM IN INVALIDOM NA DOMU
S februarjem v okviru javnih del nadaljujemo s storitvami pomoči na domu v Ljubljani in Kamniku. Uporabniki programa ste lahko vsi, ki nimate osebne asistence po ZOA. Izvaja se: pomoč pri gospodinjskih opravilih, čiščenju bivalnih prostorov in pomoč pri delu na vrtu, spremstvo k zdravniku, v trgovino, na rekreacijo ali druge dejavnosti, pomoč pri presedanju ali druženje. Pomoč je brezplačna in je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Pokličite na društvo in se dogovorite za storitev.

PRESOTERAPIJA
Na društvu nudimo strojno limfno masažo - presoterapijo, ki je brezplačna in načeloma poteka ob ponedeljkih in petkih oz. po dogovoru. Presoterapija je zelo priporočljiva pri otekanju nog, v predhodnem dogovoru z vašim osebnim zdravnikom. Dogovorite se za termin.

FIZIOTERAPIJA
Fizioterapija poteka ob sredah od 12. do 16. ure. Cena fizioterapije je še vedno enaka - 30 € za 60 minut. Članom društvo prispeva 8 €, strošek člana je 22 €. Obvezne so predhodne prijave. V primeru, da v istem tednu koristite masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo pa društvo prispeva 8 €.

MASAŽA
Masaža poteka ob torkih in četrtkih dopoldan. Cena masaže je 21 € za 45 minut. Članom društvo prispeva 8 €, strošek člana je 13 €. Obvezne so predhodne prijave. V primeru, da v istem tednu koristite masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo 8 € prispeva društvo.

INKONTINENČNI MATERIAL
Še vedno imamo na voljo plenice, katetre in urinal kondome. V kolikor kaj od tega potrebujete, to sporočite na društvo.

NOVA ŠPORTNA REFERENTKA
Obveščamo vas, da je dolgoletni športni referent Robert Žerovnik svoje delo zaupal Evi Pahovnik. Vse športnike po duši, ki svojih želja še niste realizirali vabimo, da se vključite v športne dejavnosti, ki jih organizira društvo. Robertu Žerovniku se iskreno zahvaljujemo za uspešno sodelovanje.

SPOROČANJE
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številke 01/569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na dlj.paraplegik@guest.arnes.si.

Vse aktivnosti na društvu organiziramo skladno s priporočili NIJZ.

92039456