INKONTINENČNI MATERIAL
Na društvu imamo še nekaj inkontinenčnega materiala, predvsem plenice, vložke, moške katetre, urinal kondome ter vrečke za zbiranje seča za na posteljo. Če kdorkoli potrebuje kaj od naštetega, nas pokličite oziroma pridite iskat.

TEHNIČNI PRIPOMOČKI
Brezplačno oddamo tuširni voziček, nočno omarico in dvigalo za v kad. Prodamo invalidski voziček z baterijskimi pogonskimi kolesi e-motion in tremi baterijami (2 rezervni); cena je 400 €.

POGOVORNA SKUPINA
Vabimo vas, da se pridružite pogovorni skupini, ki se bo po poletnem premoru nadaljevala od sredine septembra naprej. Potekala bo predvidoma na 14 dni. Prvotno je skupina namenjena vsem, ki bi radi malo poklepetali s svojimi sočlani in se povezovali med seboj, saj nas prav medsebojne izkušnje krepijo in veliko novega --naučijo. Tudi če ste prve prijave zamudili, vas vabimo k sodelovanju.

POMOČ STAREJŠIM IN INVALIDOM NA DOMU
V okviru javnih del Pomoč starejšim in invalidom izvajamo storitve pomoči na domu uporabnikov v Ljubljani in Kamniku. Trenutno imamo v Kamniku, Domžalah in okolici še nekaj prostih mest. Uporabniki programa ste lahko vsi, ki niste vključeni v storitve osebne asistence po ZOA. Pomoč zajema: pomoč pri gospodinjskih opravilih, čiščenju bivalnih prostorov in pomoč pri delu na vrtu. Poleg tega je pomoč nudena tudi pri ostalih aktivnostih. Lahko je to spremstvo k zdravniku, v trgovino, na rekreacijo ali druge dejavnosti, pomoč pri presedanju ali pa le druženje. Pomoč na domu je brezplačna in je na voljo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. Pokličite na društvo in se dogovorite za storitev.

PRESOTERAPIJA
Na društvu nudimo strojno limfno masažo - presoterapijo, ki je brezplačna in načeloma poteka ob ponedeljkih in petkih. Presoterapija je zelo priporočljiva pri otekanju nog, v predhodnem dogovoru z vašim osebnim zdravnikom. Dogovorite se za termine.

MASAŽA
V prostorih društva se bo od 24.avgusta ponovno pričela masaža za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 21€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 13€. Za bližnje svojce članov je cena 25€.

FIZIOTERAPIJA
Tudi za fizioterapevtko se bodo počitnice končale, saj bo z fizioterapijo ponovno pričela 25.avgusta. Cena fizioterapije znaša 30€ za 60 minut. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave. V primeru, da v istem tednu koristite in masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo pa društvo prispeva 8€.

SPORČANJE
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številko 01/ 5691123 ali 041 649 806, vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na naslov: dlj.paraplegik@guest.arnes.si.
Vse aktivnosti izvajamo v skladu z navodili NIJZ!

92039456