Predstavitev na vrtu Trubarjeve domačijeLepi izdelki pridnih rokPri društvu že vrsto let uspešno deluje Aktiv žena. Članice se v prostorih društva srečujejo vsakih štirinajst dni, kjer skupaj pregledajo in ocenijo delo in izdelke, ki so jih naredile doma. Hkrati je to tudi priložnost za snovanje idej kaj vse bodo izdelale do naslednjega srečanja. Dodamo naj, da so njihovi izdelki prave umetnine in da ročne spretnosti res odlično obvladujejo. Poleg tega pa v druženju, izmenjavi bogatih izkušnje in delu tudi uživajo. Njihov program je pester in bogat. Vsako leto pa v enotedenskih kolonijah ustvarjajo še v Domu paraplegikov v Semiču.

 

Voščilnice tudi za prodajoSodelovanje v projektu - Različnost je zakonŽe vrsto let sodelujejo s sorodnim društvom Norma 7 iz Brij. To sodelovanje temelji predvsem na kulturnem področju.  Tudi na teh srečanjih si izmenjujejo bogate izkušnje. Sodelujejo pa še v projektu »Različnost je zakon,« s katerim celostno poslanstvo društva predstavljamo mladim na izobraževalnih ustanovah.
In še veliko več bi se lahko dogajalo, če bi bil interes članic nekoliko večji. Aktiv bi radi razširili, saj za popestritev celostne dejavnosti ženske potrebujejo nove zamisli, in konkretne predloge. Aktiv žena je odprt za vse, zato se jim pridružite in postanite aktivne. Prav gotovo se bo vaše vsakdanje življenje popestrilo in obogatilo. Hkrati pa boste mogoče pridobile še nekoliko več samozavesti, ki jo v življenju tolikokrat potrebujemo.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook