Silvo Mehle je član VDMFKKošarica jagodSilvo Mehle je s slikarskim čopičem v ustih ustvaril dokaj veliko bero slik, hitro pa je zelo uspešno utrjeval svoje mesto v družbi slikarjev. Zato je bil tudi vpliv zadnjega mentorja, likovnega pedagoga Rassa Causeviga, zanj toliko pomembnejši. In to ne samo pri pridobivanju tehničnega znanja, temveč tudi pri usmerjanju.

Slikarski jezik Silva Mehleta se je raziskovalno nenehno spreminjal. Delno je to pogojevalo menjava motivike, nekaj pa tudi veselje razkrivanja možnosti, ki so se mu pri tem nudile. Človek se vedno uči in to je tudi temelj razvoja, toda začetki so vedno odločilni pri tem kako kdo prične svojo pot. Še posebno v likovni ustvarjalnosti. Tu je pogled na umetnost najpomembnejši. Tisti, ki se lotijo slikarstva, jim običajno talenta ne manjka. Bistveno pa je, da uspeš delati tisto kar ti najbolj leži in kamor vložiš lahko največ sebe. To velja za vsa področja umetnosti.

MorjeKlovenUstvarjalno likovno razmišljanje Silva Mehleta s samosvojimi slikami je dokazvalo, da se bo slikarsko še naprej lahko nadgrajeval in hkrati izgrajeval svoj oseben način umetniškega izpovedovanja. Njegova odlika je v sposobnosti, da snuje motive na svoj, njegovemu občutenju primeren način. Iz sodobnosti prejema in vnaša v svoje poglede na umetnost le tisto, kar ga vznemirja in seveda tudi bogati.

Silvo Mehle se je rodil 17. maja 1971 in po prometni nesreči v letu 1993 postal tetraplegik. Žal pa se je njegova nadvse ustvarjalna pot 16, januarja 2017 mnogo, mnogo prezgodaj končala. Z družino je živel in ustvarjal v Ljubljani.
Leta 2003 je postal štipendist, s 1. marcem 2011 pa pridruženi član Mednarodnega združenja (VDMFK) slikarjev, ki slikajo usti ali nogami.

 

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook